Danmarks største skovtur rulles ud i Københavns forhave 2. og 3. juni

Der bydes på skovtursoplevelser ad libitum, når Københavns grønne bælte inviterer til Picnic Festival d. 2. og 3. juni. På bedste sammenskudsmanér er gårdbutikker, fødevareproducenter, madhåndværkere, cykelentusiaster, foreninger, kommuner, kulturinstitutioner og naturelskende ildsjæle gået sammen om at invitere på unikke oplevelser under åben himmel. ”Med 7.000 deltagere i 2017 er der skabt en picnic tradition” siger initiativtager og arrangør Eva Vedel.

Årets to store signatur events: Smags-Safari & Store Picnicdag
Lørdag d. 2. juni er der premiere Smags-Safari i den gudesmukke Naturpark Mølleåen, der ligger og byder sig til mellem Farum og Ølstykke.

Her kan cykelentusiaster deltage i premiereturen ”BIKE & BITE i Naturpark Mølleåen”, der kombinerer de bedste cykelruter med store naturoplevelser og besøg hos bonden og madhåndværkeren i deres rette element.

Børnene vil elske at være med til at lukke hønsene ud i aspargesmarken, at få lov til at lave vild mad over bål med spiselige planter, som de selv har sanket og at sidde lige midt i jordbærmarken ved de rødternede duge og smægte sig med en jordbær picnickurv fyldt med jordbær lækkerier. Smags-Safarien er en inspirationsrute, der er lavet i samarbejde med Smag på Nordsjælland. Man kan plukke et enkelt besøg ud, sammensætte sin egen rute eller deltage i gårdbutikkernes signaturevents og picnic oplevelser.

Søndag d. 3. juni gælder det om at finde klik klapperne og badetøjet frem og sætte kursen mod Furesøbad, hvor der er gratis entré til både stranden og alle picnic fornøjelserne på Store Picnicdag.

Hop på cyklen eller tag cyklen og klapvognen med i toget til Farum Station, hvor man også kan spadsere de sidste 1,5 km via den grønne rute og lade børnene deltage i en øko challenge undervejs.

Her samles alle generationer til en tilbagelænet skovtur med aktiviteter og afstikkere for enhver smag. Furesø Garden blæser arrangementet i gang og der serveres liflig Big Band musik til frokosten.

Børnene kan fiske grøntsager og lave en lille picnic snack til familiens madkurv eller være med til at lave mad over bål. Skolehaverne er rykket på stranden og projekt ”Skolen ud i virkeligheden” er hoppet i kokkeforklæderne og inspirerer med picnic tapas.

Trænger man til en pause i skyggen, kan man udfolde sig med naturens materialer i en kreativ workshop, deltage i en GPS-baseret skattejagt eller bevæge sig ud på eventyr med en Podwalk på en 1,5 km lang skovtursrute krydret med de vildeste røverhistorier og måske møde en rollespilskriger?

FCN rider stadig på sejrsrusen efter bronzeplaceringen i Superligaen og inviterer til picnic fodbold i strandkanten. Her kan man også møde unge talenter fra Right to Dream foldboldakademiet.

Picnicbokse med lækre skovturs tapas baseret på lokale råvarer kan indtages i vandkanten eller tages med ombord på Baadfartens swingende Picnic Sejlads.

Fakta:
Picnic Festival, 2. & 3. juni

Lørdag d. 2/6: Smags-Safari i Naturpark Mølleåen, Søndag d. 3/6: Store Picnicdag ved Furesøbad – GRATIS
Se program og book picnicoplevelser på picnicfestival.dk
For mere information kontakt Eva Vedel, arrangør af Picnic Festivalen, Tlf. 21207585, ev@expoviva.dk

Se program over lørdagens aktiveteter herunder. Klik på billede for større udgave.


Se program over søndagens aktiveteter herunder. Klik på billede for større udgave.