Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Sommerens sidste Urtesafari omkring Søndersø – nu med kunstpause!

I søndags var 51 nysgerrige Urtesafarigæster på opdagelse i naturens spisekammer omkring Søndersø med kunstpause i Skovhuset Kunst & Natur.
 
Denne gang var yngste gæst blot et par måneder gammel og den ældste på vej til sin 80-års dag. Både små og store ben tilbagelagde ruten i høj sol og højt humør, de mindste i barnevogn og de ældste med vandrestok, men alle med stor iver efter at få pladen fuld i sankebingo.
 
I dagens anledning var der sågar en ekstra ”skattejagt” for børnene.
Flere benyttede lejligheden til et badestop fra den fine badebro og alle havde kurven eller posen fuld at lækkerier fra naturen ved ankomsten til Skovhuset Kunst & Natur, der dannede den smukkeste ramme om finalestoppet. Gæsterne, der havde valgt at forhåndsbestille en Furesø Picnic, nød den på terrassen og de kølige hindbær-jordbærdrikke fra Rokkedyssegaard både slukkede den naturlige tørst og gav appetit på mere. Med mulighed for selvpluk af de lækreste bær lige i nabolaget, valgte nogle naturligt nok at tilføje en ekstra krølle på udflugten.
 
Som en ekstra bonus var der mulighed for at runde turen af med et besøg på Skovhusets nye kunstudstilling "Melankoli - en utilsigtet hændelse".
1000 tak til alle gæster på turen og til alle i Skovhuset for åbne arme og åbent hus.
 
Søndag den 5/7 gentager vi succesen og byder op til sommerens sidste Urtesafari omkring Søndersø med Natur på Tur og Oplev Furesø samt en kunstpause i Skovhuset Kunst & Natur.
 
Hurtig booking anbefales.
 
Husk også tilkøb af Furesø Picnic, hvis du vil runde dagen af med lokale lækkerier på Skovhusets underskønne terrasse.
 
Læs mere og book her
 

Nem opskrift på hyldeblomsteddike

Lige nu er det højsæson for blomstrende hyld. Kan man lave andet end hyldeblomstsaft på blomsterskærmene? Her er en ultranem opskrift for dig, der vil prøve noget nyt.  
 
Man tager:
1 l æbleeddike
5 hyldeblomstskærme  
 
Udstyr:
Termometer  
 
Fremgangsmåde:
1. Varm æbleeddike op til 50 grader, sluk for varmen og tilsæt hyldeblomstskærme.

2. Lad det trække i to dage med et klæde over.

3. Hæld så eddiken på flaske, og den er klar til brug.
 

Ny bog med inspiration og tips til vellykkede naturoplevelser med friluftsrollinger

Da Julie Pio Kragelund i 2018 sad i en hytte på det norske højfjeld omgivet af vidunderlig natur og hendes dejlige familie, der består af mand, 3 små, raske drenge og familiens hund, kom ideen til hende.
 
Der mangler altså en bog om friluftsliv til familier med små børn, skat” sagde hun til sin mand Peter og fortsatte i bedste Pippi-stil: ”Den tror jeg godt, jeg kan skrive”.
 
Julie, der er uddannet dyrlæge og har dyrket friluftslivet siden barnsben, har netop lanceret det færdige værk ”Friluftsrollinger”, der er en håndgribelig guide til småbørnsforældre, der gerne vil dyrke familiefriluftsliv uanset om det er en time i baghaven, leg i vandpytter, hygge ved bålet eller familien på tur.   
 
Bogen giver konkrete råd og tips til børnevenlige aktiviteter i Danmark og Skandinavien såsom vandring, orienteringsløb, cykling, overnatning i det fri, bål, fiskeri og kanoture m.v..
 
De små kapitler om motivation af børn, førstehjælp, bummelum i naturen, fællesskab og soloture, lege og underholdning i det fri, madlavning, udstyr, pakkelister og turplanlægning er guld værd. Alt, hvad man behøver for at komme ud over dørtrinnet med sine egne friluftsrollinger.
Tilpas forventninger og tempo
Man kan sagtens dyrke friluftsliv og få skønne naturoplevelser, mens børnene er under skolealderen. Det handler om at tilpasse forventninger og tempo til realistiske mål og vælge aktiviteter, som passer til børnene. Og om at vide, at det allersværeste ofte er at komme ud over dørtærsklen. Når først man er ude, går det hele meget nemmere.
 
Julie slår sine folder i Furesø og derfor har vi indgået en aftale med Julie og hendes forlag om at sælge 10 eksemplarer af bogen til en rabatpris på 195,- kr. (normal pris 229,95). Bestiller du den inden den 1. juli, bringer vi den kvit og frit til døren (indenfor Furesø).
 
Læs mere om Julie og bogen her: www.friluftsrollinger.dk
 
Køb bogen til rabatpris her
 

Frisk Furesø Frisørguide

Vidste du, at Furesø har over 20 dygtige frisører, der står klar med skarptslebne sakse.
 
Savner du overblikket, så har vi samlet en oversigt på oplevfuresoe.dk/erhverv
 
En af de allernyeste er Nada The Stylist, som var klar til at åbne dørene til sin nye salon i Hareskovby netop som Corona meldte sin ankomst. Det har ikke taget modet fra Nada, der ikke blot kan glæde sig over en  fuldbooket kalender de fleste dage, men også benyttede lejligheden under Corona til at opfinde nye services.
 
  
Det gælder yogakurser for små hold i både salonens underetage og i skoven overfor salonen, som det gælder dansetræning.
 
Inden længe forventes en negletekniker at rykke ind i salonen, så man både kan få sat kulør på lokkerne og neglene. Og endelig er der fristende tøjkollektioner, som helt naturligt gør besøget lidt længere.
 
Jeg er simpelthen så glad for min nye salon, men allermest lykkelig for, at alle mine stamkunder fra Hareskovby og Værløse er vendt tilbage. Som et ekstra plus kan børnene gå direkte fra skole og få en hurtig klipning på vejen hjem” afslutter Nada.