Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

MELANKOLI – smertefuld tilstand eller kreativ kraft?

Nu åbnes Skovhuset Kunst & Natur ved Søndersø i Værløse endelig igen.
 
Onsdag 10. juni slås dørene op til udstillingen Melankoli – En Utilsigtet Hændelse med værker af kunstnerne Rikke Benborg, Anders Brinch, Mia-Nelle Drøschler, Simon Grimm, Jacob Hoff, Gerd Laugesen, Michael Würtz Overbeck, Rasmus Rosengaard, Lilybeth Sebaldus og Kathrine Ærtebjerg.
 
I udstillingen har de ti billedkunstnere sat sig for at undersøge og skildre, hvordan vi ser på melankoli i 2020.
 
Er melankoli i dag kun et negativt fænomen, eller er den stadig et afsæt for kreativitet, sådan som man tidligere har ment?
 
 
Kathrine Ærtebjerg – Blomstens Øje
Jeg glæder mig meget til, at vi kan åbne udstillingen. Jeg er stolt af at kunne præsentere en interessant kreds af samtidskunstnere, som gennem udstillingen tager fat i en relevant samtale om melankolien i tilværelsen og som en frigørende kraft i kunsten og naturen. Det er måske særligt aktuelt set i lyset af COVID-19 og det hårde psykiske pres, pandemien har bragt med sig. Et pres som også følges af et håb om en bedre fremtid, hvor kreativitet med sikkerhed vil spille en stor rolle”, siger Lars Grambye, leder af Skovhuset Kunst & Natur.
Michael Würtz Overbeck – All that fades away
Udstillingen er kurateret af Jacob Hoff, Lilybeth Sebaldus og Simon Grimm.
 
Skovhuset Kunst & Natur, Ballerupvej 60, Værløse, skovhus-kunst.dk
10. juni – 6. september 2020  
 
 
 
Bonusinfo: I forbindelse med Urtesafarien omkring Søndersø på søndag d. 14/6 tilbydes deltagerne gratis entré til udstillingen frem til kl. 15 (normal pris 60 kr.).
 
Benyt også lejligheden til at nyde en Furesø Picnic på Skovhusets terrasse midt i naturens spisekammer!
 
Husk at forhåndsbooke, da vi skal nå at indkøbe forfriskninger inden.
 
Book din urtesafari her
 

Kan man bruge humle til andet end øl?

De fleste ved, at humle anvendes til øl, mens de færreste ved, at humleskud, der også kaldes fattigmandsasparges, er en ren gudespise. Pluk en håndfuld friske skud og lynsteg dem på panden i en lækker olivenolie, citronsaft, groft salt og lidt hvidløg og vupti, så er der dømt sommersnacks på terrassen. Blot skal du selv lige tilsætte et glas kølig hvid- eller rosévin!
Er du nysgerrig på, hvad Naturens Spisekammer byder på lige nu, så tag med på Urtesafari med Natur på Tur og Oplev Furesø omkring Søndersø på søndag d. 14/6.  En smuk tur på godt 5 km i dit helt eget tempo og med introduktion til de vilde urter på ruten undervejs.   
 
Pluk de friske lækkerier, nyd udsigterne og de skiftende landskaber, tag badetøjet med og slut af med et skud kunst på Skovhuset Kunst & Kultur, der ligger lunt i svinget med udsigt ud over Søndersø.  
 
Omkring Skovhuset er der også spændende planter, som du vil blive introduceret til og i dagens anledning bydes der sågar på gratis entré frem til kl. 15.
Fotos: Natur på Tur
 
Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du bestille en Furesø Picnic med små lækre, lokale picnictapas, som du kan nyde på terrassen foran Skovhuset.  
 
På den seneste tur havde vi gæster fra 3 til 82 år, så det er naturhygge i både voksen- og børnehøjde. Vi inviterer også på Sankebingo, så I kan dyste indbyrdes om at få fuld planteplade!  
 
Book din urtesafari her
 
– senest fredag kl. 15, hvis I også gerne vil nyde en picnic.
 

Det er fars dag hver dag

Vi har i hvert fald besluttet at fejre fars dag lidt endnu med særtilbuddet på ”Bogen til far”, der er skrevet af lokale Nick Allentoft.  
 
Dealen er, at du blot betaler for den trykte bog og får en e-bog med i handlen. Og bor du her i Furesø, så bringer vi den ovenikøbet gratis til døren. Hva’be’har?  
 
Bestil bogen her
 

Det er ren magi, når natur, mad, musik og kultur smelter sammen

Her er et par stemningsfotos fra forestillingen ”Smagen af Furesø – lyden af sommer”, der blev afholdt på Restaurant Furesøbad. Når alt og alle klapper og gæsterne spørger, hvornår vi gør det igen, så er det ik’ så ringe endda.
En fabelagtig Matiné og Aftenforestilling takket være den smukke ramme, de særligt udvalgte Furesø tapas, de kølige bobler.
 
De lune anekdoter, det gennemmusikalske makkerpar Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne, der leverede de bedste numre fra forestillingen ”Afsporet” fra egnsteatret Undergrunden, satte det magiske prik over i'et.
 
Bedst af alt var de veloplagte livsnydergæster!
 
Hvem ved – måske gør vi det igen?