Inspiration til Furesø oplevelser og historier om ildsjælene bag Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration til Fars Dag

I mange familier jokes der med, at det er fars dag hver dag, men hånden på hjertet, fortjener far ikke også at blive hyldet, selvom vi også fejrer Grundlovsdagen den 5. juni?
 
Her kommer et par tips til lokale fars dags oplevelsesgaver med både udsigter og indsigter, åndelig føde, musikalske krydderier og lokale lækkerier.
 

Det kræver sin mand at være far

Nick Allentoft er journalist, forfatter og debattør, men fremfor alt er han far til tre drenge og det har givet stof og eftertanke til ”Bogen til Far”, der med udgangspunkt i 17 års noter, oplevelser og refleksioner netop er kommet til verden og har skabt stor opmærksomhed i alle landets medier.
 
”Der er brug for far. Børn har brug for far, fordi børn elsker deres forældre ubetinget. Partneren har brug for en far, fordi en familie består af to forældre. Samfundet har brug for far, fordi vi stadig er ved at lære, hvordan man indretter et samfund, hvor både far og mor arbejder.
 
Det giver livsglæde, lykke og kærliged at være en engageret og nærværende fra, men det kræver også sin mand!” – sådan indledes bogen.
 
I anledning af Fars Dag og Nicks højaktuelle og spritnye bog, har vi mødt Nick til en snak om livet som far i Furesø, hvor familien har haft base i mange år.
 
 
1. Hvordan har Furesø formet dit liv som far?

Mine børn er alle tre vokset op med Hareskov, Værløse og Farum som baghave, men også værdien af at have storbyen tæt på. Det er fantastisk at have den kombi, tror jeg, for det lille lokalssamfund giver udsøgt tryghed og storbyen giver udsyn og oplevelser. Vores tilhørsforhold til Furesø betyder også, at bogen har mange spor af de normer og rammer, som vores skønne område er præget af, og jeg må være ærlig og sige, at der også er et lille opgør med det, jeg oplever som usynlige fædre og meget definerede mødre.

Bogen har otte ledetråde, og den ene hedder ”Det er børnenes liv”. Det skal vi huske, også når de vokser op i det paradis af tryghed, som Furesø på mange måder tilbyder.”
 
 
2. Hvad vil du gerne opnå med bogen?
 
”Bogen til far er blevet den bog, som jeg vældig gerne selv ville have haft, da jeg blev far. Med konkret viden, personlige historier fra fire forskellige fædre, forskning og let læselige erfaringer. Jeg håber, at den etablerer sig som den bog, enhver ny far må have”
 
3. Bliver du selv fejret på Fars Dag?

”Ha ha, jeg synes det er fars dag hver dag!”
 
4. Dit bedste Fars Dags råd?

”Tag børnene med til et grundlovsmøde, når
de vender tilbage engang.” 
 
5. Er du frisk på at lave et særtilbud til fædrene i Furesø og Oplev Furesøs læsere?

”Ja – lad os fejre Fars Dag!”
 
 

Særtilbud på ”Bogen til Far” – giv den som gave eller forkæl dig selv!

Prisen for den trykte bog er 299,- kr. og prisen for e-bogen er 159,95.
 
I anledning af Fars Dag, får du e-bogen gratis med i købet, når du køber den trykte bog og sparer dermed 159,95 kr.
 
Vi topper op med gratis udbringning i Furesø på Fars Dag ved bestilling senest kl. 12 på dagen d. 5. juni.
 
Bestil bogen til særpris her
 
 
Du kan se anmeldelser og læse mere om bogen her: bogentilfar.dk
 

Forkæl din far med lokale lækkerier og sød musik

Oplevelsesgaver er altid et hit og når de ovenikøbet kan indløses lokalt og næsten på dagen, er det bare med at slå til.
 
Bestil et bord til din far og hans udkårne eller invitér dig selv og hans bedste venner med, når vi på søndag d. 7/6 inviterer til intimforestillingen ”Smagen af Furesø og lyden af sommer” på restaurant Furesøbad.
Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne fra Egnsteatret Undergrunden er det oplagte og gennemmusikalske makkerpar, der krydrer miniforestillingen med anekdoter undervejs.
 
Vælg mellem Matinéforestilling kl. 15.30 eller Aftenforestilling kl. 18.45.
 
Der serveres en let anretning og et glas bobler (inkl. i prisen).
 
Denne menu kan du glæde dig til:
  • Paneret torsk m. Sauce Tatar, citrus & urter
  • Mini pies m. gedeost & spinat (fra Gl. Skovhavegaard)
  • Laks m. rødbede, dild og rugbrød
  • Mini carpaccio m. semi dried tomater, gammelknas & karse
  • Chokolademousse m. jordbær (fra Rokkedyssegaard) & knas
  • Hjemmebagt brød og kærnemælks rørt smør 
 
Bonusinfo: Begge forestillinger afholdes indendøre i restauranten med udsigt udover Furesø og på aftenforestillingen har vi udvidet med flere af de eftertragtede 2-mandsborde. Vi anbefaler dog fortsat at booke sammen med gode venner!
 
Se også dagens omtale i Furesø Avis:
 
Book bord her
 

Hvem drømmer ikke om at få en safaritur i Fars Dags gave?

Inviter far med på Urtesafari omkring Søndersø og slut af med picnic på Skovhusets terrasse søndag d. 14/6!
Natur på Tur og Oplev Furesø gentager succesen og inviterer på Urtesafari og Sankebingo omkring den gudesmukke Søndersø. Oplev de skiftende landskaber, bliv klogere på Naturens spisekammer, få smag for de vilde urter og nyd en Furesø Picnic på terrassen foran Skovhuset, der i denne weekend lægger hus til den nye udstilling ”Melankoli”.
 
 
Bestil Urtesafari inkl. intro og tips til naturens spisekammer, sankebingo plus en forfriskning undervejs eller bestil Urtesafari inkl. en Furesø Picnic med lokale lækkerier.
 
Book Urtesafari
 
 
Vi ønsker alle en rigtig god Grundlovs- og Fars Dag!
 

Furesø Picnic går til filmen

Under filmoptagelserne om den unikke natur i vores skønne område til et TV-program til DK4, blev der naturligvis serveret lokale lækkerier.
 
I den forbindelse blev borgmester Ole Bondo Christensen interviewet, og der blev disket op i naturen med Furesø Picnic fra restaurant Atlantico og friskplukkede jordbær fra Rokkedyssegaard.